Eleven – trivsel

Snakken om trivsel er en del af hverdagen i skolen, men hvad er trivsel og hvorfor er den så vigtig?

Frikvarter

Pauserne kan være et frirum, hvor der er tid til at snakke sammen om løst og fast, hvor tiden flyver afsted. Men pauserne kan også være triste, ensomme og meget lange – måske endda uoverskuelige for nogen.

Voxpop – trivsel

Hvad er trivsel? Og hvad skal der til for at trives? I denne voxpop kan du høre, hvad andre børn og unge mener om trivsel.

Voxpop – lærer

Hvilken rolle spiller læreren for klassens trivsel og den enkelte elevs trivsel? Har læreren en stor eller lille rolle i forhold til klassens trivsel?

Sylvester

Jeg er den, jeg er – men hvem er jeg egentlig og hvad er det, der gør mig til den, jeg er? Din frisure er vigtig og måske er det vigtigt, hvor du bor, og hvordan du bor.

Mille

Hvem er jeg? Hvornår er jeg i det hele taget mig selv? Og hvorfor ”spiller” jeg måske nogle roller i løbet af dagen, afhængigt af hvem jeg er sammen med, og hvor jeg er?

Charlotte

Det kan være svært at have ambitioner og være populær på samme tid. Kan de to ting lade sig gøre samtidig, eller bliver man nødt til at have ambitioner og give afkald på at være populær?

Danne grupper

At danne grupper er let for nogle elever, for andre kan det være en meget svær opgave. Ofte vil det være de samme, der sidder tilbage og ikke har nogen gruppe, men behøver det at være sådan?

Højtlæsning

Du er god til noget og mindre god til noget andet. Sådan er det for de fleste. Når du er tryg og får opbakning, trives du bedre, end hvis andre griner af dig og ruller med øjnene.

Ny bluse

Det sker med jævne mellemrum i hverdagen, at vi overhører andres beskeder. Når vi ikke lytter, føler den anden sig overhørt og som en, der ikke er særlig vigtig.

Fortabt på Facebook

Næsten alle elever bruger i dag sociale medier som Facebook, Snapchat, Twitter og Instagram. Men det er ikke alle, der har en god netadfærd.