Aktivitetsforslag

Herunder finder du aktiviteter, mål- og arbejdsbeskrivelser til materialets film. Du kan også finde aktivitetsbeskrivelserne i menupunktet til eleverne.

Frikvarter

Mål: Arbejdet med klippet skal bidrage til styrkelsen af elevenes sociale kompetencer. Eleverne skal opnå opmærksomhed på sociale spilleregler, og hvilken effekt forskellig adfærd har på samværet i klassen, for dem selv og hele klassen.

Voxpop – trivsel

Mål: Eleverne skal opnå viden om trivsel og selv kunne forklare, hvad trivsel er, så de aktivt kan gå ind og være med til at forbedre trivslen omkring dem.

Voxpop – lærer

Mål: Eleverne skal blive bevidste om hvilken rolle sammenspillet med deres lærer har for klassens trivsel.

Sylvester

Mål: Eleven skal igennem opgaverne blive klogere på sig selv og sin egen identitet. Selvforståelse kan fremme sociale interaktion til gavn for fællesskabet.

Mille

Mål: Eleverne skal kunne reflektere over, hvad det vil sige at være populær, og hvilken magt de populære i klassen kan have.

Charlotte

Danne grupper

Mål: Eleven skal opnå en forståelse for, hvorfor det er vigtigt for klassens trivsel, at bruge omtanke i deres handlinger.

Højtlæsning

Mål: Eleverne skal opnå viden om god praksis i omgang med andre elever, der gør sig umage, men underperformer ift. samlet klasseniveau.

Ny bluse

Mål: Eleverne skal opnå kompetence til at få samtalepartnere til at føle sig hørt.

Fortabt på Facebook

Mål: Eleven skal opnå forbedret adfærd på sociale medier